Noticies X Equips
NBALZIRA A TWITTER
Compartir
Rafa Ros

La tercera falta personal de Rafa Ros, encara en el primer quart, encenia les alarmes només començar el partit.

El sènior d’autonòmica del Nou Bàsquet Alzira va donar la sorpresa de la jornada en imposar-se, amb remuntada inclosa, al Nou Bàsket Xàtiva, que arribava al duel com a líder amb una sola derrota. Els jugadors entrenats per Alberto Lahoz van aconseguir sobreposar-se a un mal inici i a les baixes per a acabar emportant-se el triomf (74-67).

El nombrós públic que es va acostar al Fontana Mogort va poder gaudir d’un duel vibrant, dels que fan afició, ple d’alternatives i amb emoció en les graderies.

El començament del partit va ser quasi idèntic al de la jornada anterior contra el Maristas. L’equip de la Costera va eixir molt més concentrat, amb velocitat en les seues accions i una bona defensa. Alberto Lahoz es veia obligat a parar ràpidament el xoc per a frenar la sangria visitant, que dominava en l’electrònic (0-10; min. 4). El tècnic alzireny veia com es repetia el guió de la setmana anterior i al Nou Básquet Alzira li costava quatre minuts anotar la primera cistella (2-17; min. 5).

Óscar

Óscar, junt amb Juancar i Muri, va assumir els galons i van liderar a l'equip en el tercer quart.

No obstant això, passats els minuts inicials, els jugadors alzirenys van anar entrant en el partit. Van elevar el nivell defensiu, encara que les errades a l’hora de tancar el rebot continuaven donant segones opcions als de la Costera, i en atac es va començar a atacar amb més paciència i millors moviments. Només la preocupant falta d’efectivitat ofensiva impedia reduir les distàncies. A més, la tercera falta personal de Rafa Ros acabava de dibuixar un panorama preocupant al final del primer quart (6-20).

De tornada de nou a la pista, el tècnic alzireny va ordenar un canvi de defensa i el Nou Bàsket Xàtiva va començar a trobar majors dificultats per a anotar. En un parell de minuts de vertigen, en els quals es van succeir una falta antiesportiva, dues tècniques en contra del Xàtiva i dos triples, un de Rafa i un altre de Pau, el Nou Básquet Alzira va empatar el partit (25-25; min. 15).

Malgrat l’esforç, el Nou Bàsket Xàtiva va tornar a traure profit d’un parell d’accions precipitades dels nostres per a obrir de nou una petita bretxa en el marcador (29-37). La defensa alzirenya seguia funcionant, però de nou les errades en el rebot li donava vida als visitants. Un triple final de Vicent minimitzava els danys i permetia arribar al descans amb un desavantatge de només cinc punts (32-37).

Afició

El públic que es va acostar al Fontana Mogort va poder gaudir d'un duel vibrant.

La decoració del partit va canviar després del pas pels vestidors. La defensa dels nostres sèniors continuava ofegant l’atac del Nou Bàsket Xàtiva, les ajudes defensives funcionaven i els de la Costera tenien problemes per a desenvolupar el seu joc. D’altra banda, la productivitat ofensiva dels nostres va millorar i Juancar va posar les taules en l’electrònic (41-41; min. 25).

Després de la quarta falta de Rafa, Óscar, junt amb Juancar i Muri, van assumir els galons i van liderar a l’equip, tant en la faceta defensiva com en l’ofensiva. Basant el seu joc en un gran treball defensiu, el Nou Básquet Alzira aconseguia culminar la remuntada i arribar al final del tercer quart amb avantatge (52-46). El resultat va servir per a donar ales a l’equip i a l’afició que, a poc a poc, van començar a creure en la victòria.

Equip

El Nou Bàsquet Alzira, a base de treball i constància, va aconseguir traure el partit avant.

L’últim quart va arrancar amb precipitacions i nervis per part dels dos equips, encara que els nostres es mantenien per davant (58-50; min. 33). Però un equip de la qualitat del Nou Bàsket Xàtiva no havia dit l’última paraula. Els visitants van canviar a una defensa en zona molt tancada sota l’anella, que convidava a llançar des de lluny. En esta ocasió, els jugadors alzirenys tenien el dia inspirat des del 6,25 i la diferència se’n va anar fins als tretze punts (63-50; min. 35).

Veient com se’ls escapava el partit, els de la Costera van augmentar la pressió i van començar a crear molts problemes als nostres jugadors, arribant a situar-se a només cinc punts (69-64; min. 38). En els moments clau, el treball defensiu i el control del rebot va mantenir al Nou Bàsquet Alzira per davant. Ja a la desesperada, els visitants van recórrer a les faltes, però els nostres sèniors van mantenir la diferència i la victòria ja no es va escapar del Fontana Mogort (74-67).

Al remat, després d’una setmana difícil i amb baixes importants, el Nou Bàsquet Alzira, a força de treball i constància, va aconseguir traure el partit avant i anotar-se una valuosa victòria que el manté en la part alta de la classificació. Un triomf que ha de servir per a recuperar la confiança i l’ànim perdut en les últimes jornades.

Destacar també el gran suport de l’afició alzirenya, que no va deixar d’animar als nostres i va convertir el Fontana en una petita olla de pressió en els moments decisius de l’encontre. Enhorabona, xicons…

4 comentarios para “EL SÈNIOR D’AUTONÒMICA GUANYA AL LÍDER XÀTIVA AMB REMUNTADA INCLOSA”

 • Jose Enrique says:

  Gran partit en el que fereu vibrar a tots els que estavem a la grada. Confiem en que no siga un partit aillat i continueu sent un referent per a tots els equips del club. Felicitats i ara a guanyar en Alcàsser.

 • Quico says:

  Partit impresionant. Amb tots el problemes que haveu tingut per entrenar en condicions, es d’agrair el gran esforç que fereu durant tot el partit. Ah! I vosaltres també podeu animar a la resta d’equips quan caigueu per la grada de tant en tant… (no todo son rositas… xDD)

  Enhorabona de nou i a seguir així!

 • Francesc says:

  Enhorabona cracks, m’haguera agradat verue el partit! Vinga que enguany torneu a pujar, jejeje!

 • Alatchachian says:

  En dos paraules, im-presionant. Un partit vibrant, emocionant, dels que fan afició, molt públic a la grada animant i ficant presió, i damunt guanyarem al líder. Qué més se pot demanar per a disfrutar d’una vesprada de bon bàsquet?

  I love this game…

Deja un comentario

Noticies X Data
Xarxes Socials