Noticies X Equips
NBALZIRA A TWITTER
Compartir

CB PEGO 33- GRUPHAC NB ALZIRA 64  (10-15, 6-20, 7-18, 10-11)

El passat dissabte el cadet Gruphac afrontava el partit, en teoria, més complicat de la temporada, a casa del segon classificat, equip que més proximitat mostrava amb al nostre equip, en quant a resultats donats i estil de joc. A banda, de tindre un equip que havia mostrat una important superioritat física durant tota la primera volta.

Però el nostre equip, va mostrar la seua millor versió de tota la temporada, eixint molt ficats des del primer segon amb una defensa molt intensa i un joc molt dinàmic i agressiu cap a l’anella.

El partit va començar amb la sensació de que el partit s’anava a jugar de tu a tu,  amb transicions molt ràpides que castigaven el pobre balanç defensiu dels dos equips. Ja s’evidenciava que l’equip local patia molt en el joc estàtic, degut a la mancança de jugadors amb capacitat creativa i de llegar el joc, però la seua descomunal capacitat física els permetia córrer la pista amb molta velocitat. Així es ficaren per davant per primera i única vegada, 8-7, després d’un ràpid contraatac, inclús un 10-7. Després d’un temps mort, el Cadet Gruphac va començar a tancar millor la nostra esquena, negant les passades llargues, i amb una defensa de primera línea de pase i baló a tota la pista molt intensa que ens va permetre furtar molts balons i fer cistelles còmodes.

Però el més destacable, més enllà de continuar la nostra dinàmica defensiva i de pressió, va ser el joc estàtic, amb un continu moviment de baló i jugadors, amb talls, blocs indirectes, mans a mans i bloc directe, que van propiciar nombroses situacions d’avantatge tant prop com lluny de l’anella, que els nostres jugadors van aprofitar amb un bon percentatge en el tir. Els nostres jugadors decidiren ficar en pràctica tot el repertori treballat al llarg de l’any en el partit més important i complicat d’aquesta primera volta.

A la fi del segon quart, on les rotacions havien funcionat perfectament, a banda de la xicoteta lesió sofrida per Kike amb un colp a l’abductor, l’equip se n’anava al descans amb una avantatge de 19 punts, 16-35, amb un parcial de 6-20 que reflectia la superioritat mostrada, on l’equip rival sols va poder fer 3 cistelles, però totes aconseguides des de la lluita i segones opcions en el rebot. L’equip anà las vestidors amb la sensació d’un gran treball realitzat, amb consistència defensiva i bon joc col·lectiu en atac, i una manifestació de superiotat en el joc més enllà del resultat.

El tercer va continuar amb la mateixa dinàmica, on la nostra defensa apenes deixava arribar a la nostra cistella a l’equip local, però les errades en situacions de superioritat numèrica en contraatacs per la nostra part va fer que les diferències foren majors. Cal destacar el joc sense baló dels nostres jugadors en l’atac estàtic, on el timming en la realització de bloquejos va propiciar continues situacions d’avantatge en talls cap a l’anella. En especial els nostres jugadors interiors, on el seu treball sense baló cal destacar.

Gruphac, líder de la categoria.

El parcial de 7-18 evidenciava de nou les dificultats de l’equip local i la fluïdesa en atac del nostre equip, però amb la sensació de poder haver fet un millor percentatge en el tir. En aquest quart, només  l’energía del número 9 local, atacant amb intensitat els espais, va propiciar les cistelles i l’anotació local. La milloria en el tancament  del rebot defensiu nostre, va negar inclús les segones opcions per a l’equip local, que mostrava grans dificultats per atacar en estàtic, on només el seu número 8 mostrava decisió per jugar l’u contra u.

Amb el partit resolt, l’últim quart  va estar el més igualat, amb el nostre equip un poc més relaxat, esgotant les possessions i l’equip local amb una defensa zonal, per intentar aturar el dinamisme del nostre equip en atac. Així i tot, les errades en contraatacs en clares avantatges per la nostra part, va fer reaccionar la nostra banqueta, que  va demanar tornar a jugar amb intensitat tant en les transicions com en l’atac sobre la zona, respectant les normes treballades durant la temporada. Finalment, l’equip va aconseguir guanyar també aquest últim quart, demostrant al per què som els líders i intentant demostrar-nos a nosaltres mateixos que podem ser intensos fins a la fi, i que ens motiven els partits importants.

Gran treball de l’equip… com a premi, tot l’equip anirà  a vore un partit del Valencia Basket i a esmorzar per finalitzar la primera volta líders i invictes.

Deja un comentario

Noticies X Data
Xarxes Socials