Noticies X Equips
NBALZIRA A TWITTER
Compartir
Alberto

El capi Alberto va assumir la responsabilitat durant la primera part, en la qual va donar un autèntic clínic amb el seu joc.

El sènior d’autonòmica del Nou Bàsquet Alzira continua amb la bona ratxa després d’aconseguir dissabte una victòria mol meritòria a la pista del Juventud Requena (80-102) en un partit duríssim, tant per la resistència que va oferir el rival, que no li va perdre la cara al partit en cap moment, com per la rigorositat dels àrbitres, que van posar el llistó molt alt tant en una cistella com en l’altra.

Encara que l’arbitratge va tindre la seua quota de protagonisme, el duel va oferir molts més detalls destacables: dos equips que juguen a un ritme alt, que li donen molta importància al contraatac i al dinamisme en el joc estàtic. Els dos conjunts, que es van mantindre fidels al seu estil de joc, amb l’únic objectiu d’anotar un punt més que el rival, van oferir al públic un partit ple d’emocions i amb nombroses cistelles espectaculars, inclòs un mate d’un jugador local.

El partit va començar amb un primer i un segon quart molt igualats, amb diferències mínimes a favor d’un i l’altre equip (es va passar de l’1-6 al minut 3 al 14-10 al minut 6), amb un clar domini dels atacs sobre les defenses i els dos conjunts tractant de córrer i de traure situacions d’avantatge ràpidament.

Rafa Ros

En l'últim quart, l'aparició de Rafa va ajudar a deixar el partit pràcticament sentenciat.

Durant el primer quart i mig, tot el protagonisme per part del Nou Bàsquet Alzira el va tindre el capità Alberto, qui va anotar 18 dels 32 punts de l’equip. A més, va oferir tot un clínic de versatilitat des de la posició d’aler alt i ala-pivot, finalitzant contraatacs, aconseguint cistelles després de capturar el rebot ofensiu i aprofitant situacions d’un contra un al pal baix i tirs de mitja distància.

Malgrat anar per davant en l’electrònic durant tot el segon quart, amb avantatges mínims (34-39; min. 16), el Nou Bàsquet Alzira no tenia la consistència defensiva dels darrers partit. La falta de concentració en defensa castigava als jugadors entrenats per Alberto Lahoz en forma de faltes personals. No obstant això, l’escàs encert en els tirs lliures per part de l’equip local en els últims minuts de la primera part permetia als nostres mantenir-se per davant en el marcador.

Dos cistelles consecutives, amb uns moviments més que interessants prop de l’anella, de Dani Ibáñez, qui havia saltat a la pista per primera vegada després d’un fort colp al muscle de Juancar, permetia als nostres arribar al descans amb un resultat de 41-44, però amb la sensació que hi havia moltes coses a millorar,  sobre tot en l’aspecte defensiu i en la concentració.

En la represa, va continuar la dinàmica del primer temps, amb avantatges mínims per al Nou Bàsquet Alzira i els atacs imposant-se a les defenses (52-54; min. 24). L’aparició de David, que es va mostrar molt encertat en els llançaments exteriors durant el tercer quart, amb 12 punts, servia per a començar a marcar diferències.

A més, l’encert dels homes d’Alberto Lahoz en els tirs lliures en el tram final –amb un immillorable 9 de 9, inclosos 5 llançaments consecutius d’Óscar– ajudava a trencar el partit per primera vegada, gràcies a un parcial de 3-16 que deixava el marcador en 64-78 al final del tercer període (23-34 en este quart). No obstant això, el carrusel de faltes personals començava a fer efecte en les files del Nou Bàsquet Alzira amb l’eliminació de Pau.

El començament de l’últim quart va demostrar que el Juventud Requena no anava a donar el partit per perdut fins al final. Les cistelles se succeïen per part dels dos equips, encara que el Nou Bàsquet Alzira mantenia l’avantatge en torn als 17 punts, fins que va aparèixer la figura de Rafa Ros, qui, amb 7 punts quasi consecutius i la decisió d’atacar la cistella contrària que el caracteritza, elevava la renta fins als 23 punts (74-97; min. 35) i deixava el partit sentenciat.

Els darrers quatre minuts només van servir per a determinar quants jugadors acabarien eliminats per faltes en cada equip. Finalment, el Nou Bàsquet Alzira va superar el centenar de punts per primera vegada esta temporada, gràcies a tres llançaments des del tir lliure de David, però amb 4 jugadors eliminats.

Al remat, l’equip alzireny es va emportar un triomf molt important de Requena, que el manté prop dels millors equips de la categoria, abans d’afrontar la part més dura del calendari. La primera pedra de toc és el dissabte que ve contra el CB Moncada (pavelló Fontana Mogort, 16.30 h). Feu un lloc en les vostres agendes falleres per a animar als nostres sèniors…

Deja un comentario

Noticies X Data
Xarxes Socials