Noticies X Equips
NBALZIRA A TWITTER
Compartir
Gruphac NB Alzira

Per al cadet Gruphac comença ara el repte més dur de la temporada: la fase d'ascens a Preferent.

El cadet Gruphac va aconseguir dissabte una important victòria davant d’un gran equip com l’Oliva B, que va confirmar la seua condició de merescut segon classificat i les seues expectatives d’equip amb un bon futur.

El duel va començar amb la dinàmica dels últims partits per part del Gruphac: molt espés en atac davant la defensa que va plantejar l’Oliva, que obligava al nostre equip a apurar les possessions i fer llançaments exteriors, amb un moviment de baló continuat per les posicions exteriors sense trobar espais en l’interior de la zona.

Per contra, l’Oliva es mostrava amb les idees molt més clares en atac, buscant situacions d’un contra un i llançaments exteriors dels seus millors jugadors. Així, aconseguia les primeres diferències (0-4, 4-9, i 7-12 al final del primer quart). El Gruphac tornava a quedar-se en 7 punts, situació idèntica a la de l’últim partit com a local front a La Encarnación.

Alfred

L'aparició d'Alfred, amb les seus penetracions, va resultar decisiva per a donar-li la volta al marcador.

El segon quart no va variar excessivament el panorama, amb una certa millora ofensiva per part dels dos equips, però sempre a favor de l’Oliva, que es mostrava segur en totes les seues accions ofensives, buscant avantatges prop de l’anella i aprofitant-se de l’escassa intensitat i agressivitat defensiva del nostre equip. Poc a poc, el Gruphac, adonant-se de la dificultat que trobava en el joc estàtic, va començar a elevar el to físic del partit i el va dur a un joc on els contraatacs i les transicions ofensives van ser constants en els últims minuts d’aquest segon quart.

Així i tot, el Gruphac no va aconseguir reduir les diferències degut a les errades en situacions clares de superioritat ofensiva i contraatac. El parcial del segon quart va ser de 13-20 i, per primera vegada com a local, el cadet Gruphac se n’anava al descans per baix en el marcador i amb un diferència considerable de 12 punts en contra (20-32).

El pas pels vestidors va servir per a introduir canvis tant en l’atac com en la pressió a tota la pista sobre l’equip visitant. No obstant això, l’inici no va ser massa alentador, ja que a pesar de la intensitat de l’equip no s’aconseguia reduir les diferències. Les errades contínues en atac impedien aprofitar la bona defensa que estaven fent els nostres cadets, amb una evident millora tant en els un contra un dels exteriors com en les ajudes al post baix sobre el jugador més encertat de l’Oliva.

Gruphac en defensa

La millora en la intensitat defensiva va ser una altra de les claus per a forçar la pròrroga i endur-se la victòria.

De repent, a falta de 6 minuts per a la conclusió del tercer quart, l’equip va començar a carburar en atac, on l’entrada en escena de l’infantil Miquel Sanjuan, l’encert en el tir exterior de Jesús, l’aparició en carrera d’Eric i el dinamisme de Tino van ser determinants per a anotar un parcial final de 8-2 –un parcial de 16-9 en el tercer quart–, que deixava la diferència a favor dels visitants en apenes 5 punts (36-41).

L’últim quart va començar amb la mateixa dinàmica: una pressió asfixiant dels nostres cadets que dificultaven moltíssim l’atac dels visitants, que es trobaven amb pocs segons per realitzar l’atac. En atac, Alfred començava a donar símptomes de millora en els seus percentatges, cosa que va propiciar la igualtat en el marcador quan encara restaven 5 minuts de joc.

Pareixia que la dinàmica del joc faria que el nostre equip s’enduguera la victòria, després de ficar-se per davant per primera vegada en el partit (47-45), però per part de ‘Oliva van aparèixer els seus millors jugadors per a continuar lluitant i intentar ser el primer equip en guanyar al líder. Amb grans accions individuals i l’encert des de la línia de tir lliure, els de la Safor aconseguiren dur el partit a la pròrroga (51-51) Un parcial de 15-10 en este darrer quart mostrava la igualtat al llarg del partit, amb un temps per a cada equip.

Gruphac en atac

La victòria contra l'Oliva li serveix al Gruphac per a proclamar-se campió del grup E de 1ª Zonal.

Els 5 minuts addicionals van tindre un nom propi: Alfred, que no va donar opció a l’equip visitant trencant la zona amb penetracions plenes de determinació i rebots ofensius finalitzats amb una qualitat evident. La intensitat de l’equip no va baixar i es va mostrar agressiu tant en defensa com en atac, que li va servir per a endur-se la pròrroga per un clar 12-6 que propiciava una nova victòria per a somiar en acabar l’any invictes i aconseguir el gran objectiu de l’equip i del club: acabar CAMPIONS del grup E de zonal i obtenir la classificació per a la fase d’ascens a Preferent.

Al remat, gran victòria amb una bona segona part, que ha de servir per a reflexionar sobre la manera en què afrontar els inicis dels partits i no donar res per guanyat ja que el treball constant ha sigut el que ha dut al Gruphac a ser campions. Ara toca treballar per aconseguir la il•lusió i l’objectiu d’acabar l’any invictes, i que ha de servir per afrontar en garanties la fase d’ascens.

ENHORABONA CAMPIONS!!

Deja un comentario

Noticies X Data
Xarxes Socials