Alberto Tejedor

Els nostres homes interiors van haver de treballar de valent davant de les torres de l'Enguera

L’Alzibet Nou Bàsquet Alzira va sumar una nova victòria a la difícil pista de l’Enguera Bàsket per 74-77 que el manté al front de la classificació del seu grup de Preferent després de set jornades. Davant de l’enorme pressió de la graderia, els nostres jugadors no es van amilanar en cap moment i es van adjudicar la victòria gràcies al sacrifici i al gran treball col·lectiu de tots els jugadors, que van suplir a la perfecció l’absència de Rafa Ros. Els nostres sèniors jugaren com un verdader equip, en el qual el joc col·lectiu va estar per damunt de les individualitats.

El conjunt que entrena Alberto Lahoz va plantejar un partit seriós, intens en defensa i dominant el rebot, per tal d’evitar el joc dels homes interiors de l’Enguera. De l’altra banda, els locals van apostar per una defensa en zona durant tot l’encontre que els nostres jugadors van saber atacar amb la fluidesa que els va faltar en partits anteriors, plasmant a la pista l’intens treball realitzat al llarg de tota la setmana.

Després d’uns minuts inicials de tampteig, conforme passava el quart els alzirenys van anar incrementant la seua intensitat defensiva. La pressió a tota la pista començava a funcionar i les recuperacions de baló permetien transicions ràpides culminades per Muri i Pau. Amb un resultat de 10-18 al marcador s’arribava al final del primer quart.

En canvi, els alzirenys van eixir freds en el començament del segon període. Un parcial de 7-0 a favor dels locals en apenes dos minuts va deixar el marcador en 17-18. El temps mort demanat per Alberto va tindre el seu efecte i el conjunt alzireny va recuperar el to defensiu i va millorar l’atac contra la zona, amb bones circulacións de baló que permetien trobar opcions  de llançament. El tècnic alzireny va donar inclús alguns minuts de joc al “capi” Fèlix Lahoz en el seu retorn a les pistes. L’Alzibet Alzira va disfrutar d’un màxim avantatge de 23-36 a falta de dos minuts per al final del segon quart, però diversos errors en els instants finals van apretar el marcador al descans (33-37).

En la represa, el partit es va igualar enormement, sense clars avantatges per part de cap dels dos equips. L’Alzibet Nou Bàsquet Alzira va baixar la seua efectivitat en atac, però es mantenia en el partit gràcies al seu treball defensiu. El pívot local García començava a entrar en joc i gràcies a un triple seu l’Enguera es va posar inclús per davant en el marcador (47-46), però l’aportació d’Alberto Tejedor, fent-se fort en la pintura, va tornar la iniciativa del joc als alzirenys al final del tercer període (49-51).

En l’inici de l’últim quart l’Alzibet Nou Bàsquet Alzira va tirat de casta i va apretar en defensa, cosa que el va permetre mantindre’s per davant (49-57, en els tres primers minuts). Fins que va arribar la jugada decisiva de l’encontre. Les protestes continuades dels jugadors de l’Enguera van colmar la paciència dels àrbitres a cinc minuts per al final amb dues tècniques que van acabar amb la desqualificació del pívot local García.

A Alberto Tejedor no li va tremolar la mà i va anotar els quatre tirs lliures aconseguint una xicoteta renda (51-60). Quan la cosa pareixia que es decantava finalment de banda de l’Alzibet Nou Bàsquet Alzira, l’Enguera no va tirat la tovallola i, liderats pel seu aler Juan, van començar a reduir diferències. Els alzirenys ja no anotaven amb tanta facilitat, a la qual cosa s’afegien les errades en els llançaments de tirs lliures. L’Enguera Bàsket va arribar a posar-se per davant 71-69, a falta de 50 segons, gràcies a l’excel·lent actuació del seu aler Juan.

S’arribava de nou a un final agònic amb alternatives constants en el marcador, però el major encert dels jugadors alzirenys en els llançaments triples, de la mà de Salva, Juancar i Pau, van servir per a adjudicar-se una treballada victòria. L’Enguera va disposar d’una última possessió per a empatar el partit, però no va estar encertat ni els tirs lliures ni en un l’últim llançament de tres a la desesperada.

En definitiva, una victòria patida en una pista que es confirma com una de les places fortes de la categoria, una autèntica olla a pressió en la qual pocs equips seran capaços de guanyar. Partits com este han de servir com a injecció de moral per a afrontar el difícil partit de la setmana que ve contra l’Almussafes Pràcticas.

Sembla que este equip vol fer-nos patir esta temporada. Enhorabona xicons!!!

8 comentarios para “L’ALZIBET ALZIRA GUANYA A ENGUERA I ES MANTÉ INVICTE”

• kikiu says:

Mare meua, lo que estic perdent-me, a vore si este cap de setmana pase a vore-vos.

Un abraç ven fort per a tots.

• xufet says:

Cuanta sabiduria en eixes paraules!. A vore si conseguim prompte la huitena victòria i podem començar a pensar ja en la Euro Cup. Que siga dissbte!

• Alatchachian says:

Chicos, no hay que caer en el triunfalismo. De momento, todos estos finales de partido tan ajustados están cayendo de vuestro lado, pero algun día la moneda, que hasta ahora ha caido siempre de cara, caerá en cruz.

Ni ahora somos los mejores del mundo ni cuando llegue el momento de las derrotas, que llegará, el equipo se tiene que descomponer. Hay que ser conscientes de que el objetivo no es otro que conseguir las ocho victorias necesarias para asegurar la permanencia. Lo que venga después, ya se verá. Pero hay que ir partido a partido.

Reiteraros la enhorabuena y recordar las sabias palabras del entrañable Señor Lobo en “Pulp Fiction”: “Bueno, señores no empecemos a chuparnos las p…. todavía”.

• Kiko says:

Enhorabona xicons, seguiu en aquesta línia… i felicitats al redactor perquè només de llegir la crònica em posava tan nerviós com si estiguera veient el partit en directe.

Fins divendres!!

• Muri says:

Ole ole ole!!! Jcarlos (alias “on fire” returns) 😀

• jcarlos says:

ei xiquets enorabona per el partit, ningu ens podra negar que no soportem la presio per a jugar els finals de partits. El del dissapte va ser dificil i pocs equips guanyaran alli, he anat moltes voltes a engura i es d agrair trovar un pavello ple de gent. ale a entrenar que a partir de ara ja vos podre pegar la palissa en els entrenes.

• Kaplan says:

La Junta Directiva del Nou Bàsquet Alzira vol anunciar que ha arribat a un acord amb l’Hospital de la Ribera, per el qual l’hospital va a posar a disposició del club un metge especialista cardioleg que s’integrarà al cos tècnic del senior de Preferent.

La seua misió sera atendre al públic que asistisca als partits del senior en els problemes de tensió que puga patir, degut als finals d’infart que que esta protagonitzant en els últims partits. La tensió es maxima i el club està enormement preocupat per la salut dels seus aficionats.

Mira que ens esteu fent patir esta temporada, bandarres. A vore si guanyeu algun partit sense fer-nos patir tant. Enhorabona, xicons.

Partit molt patit en una dificilisima pista. No vull entrar en el tema de l’aficio d’Enguera (perque no hi ha que culpar a tots per culpa de uns pocs), pero no es un lloc on duria al meu fill per a veure un partit.
    No vull oblidarme que la conducta dels jugadors del Enguera fou exemplar, competitius com els que mes i deportius.

A nosaltres, a vore si podem ser uns pocs mes esta semana als entrenes.