Noticies X Equips
NBALZIRA A TWITTER
Compartir

L'Alzibet no va poder front al líder malgrat haver controlat gran part del partit

El líder Nou Bàsket Xàtiva va haver de suar de valent per a imposar-se a l’Alzibet Nou Bàsquet Alzira per 50-55 en partit corresponent a la dotzena jornada de lliga del Grup C de Preferent, en un encontre jugat de poder a poder, dur i intens per moments, que  va acabar guanyant l’equip que menys va errar en els minuts decisius. El conjunt que entrena Alberto Lahoz, malgrat les circumstàncies i la polèmica actuació arbitral que va desquiciar als nostres jugadors en els instants finals, va plantar cara en tot moment i va demostrar que no és inferior al fins ara millor equip de la categoria.

El Nou Bàsket Xàtiva, conscient del que es jugava, va apostar per un plantejament conservador. De l’altra banda, l’Alzibet Nou Bàsquet Alzira va eixir nerviós a la pista, no del tot fi en defensa i imprecís en atac, i fruit d’això els primers avantatges van ser per als xativins (0-4, minut 2). Però el conjunt alzireny no va tardar a despertar i de la mà d’Alberto Tejedor, dominant en les dues zones, va restablir la iniciativa dels locals en el marcador (6-4, minut 5).

El coach dóna instruccions a Muri i Pau

De seguida es va vore que l’Alzibet hauria de jugar també contra un rival inesperat: els àrbitres. Alberto i Juanlu frenaven bé als homes interiors del Xàtiva, però a costa de carregar-se ràpidament de personals, cosa que va obligar al tècnic alzireny a moure la banqueta. Els primers deu minuts van estar marcats per la igualtat i només un triple de Juancar donava un lleuger avantatge als alzirenys (11-10).

En el segon període, l’Alzibet va portar el ritme del joc. El Nou Bàsket Xàtiva va canviar a defensa individual i els alzirenys van saber traure profit de la seua superioritat. Van ser els millors moments del conjunt local, que va engrassar la seua defensa, robant balons i corrent el contraatac. Els d’Alberto Lahoz portaren la iniciativa en tot moment, amb avantatges que van arribar als deu punts (31-21, minut 18).

Amb una gran efectivitat en els tirs lliures, el Nou Bàsket Xàtiva va tancar millor el partit

El líder no es trobava còmode a la pista i el seu tir exterior tampoc estava massa encertat. No obstant això, dos triples consecutius del Nou Bàsket Xàtiva en els instants finals de la primera meitat, fruit de dues errades defensives dels locals, van apretar el marcador abans de l’obligat pas pels vestidors (33-27).

En la represa, el Nou Bàsket Xàtiva va saltar amb la lliçó apresa i disposat a reduir diferències. L’Alzibet mantenia el to en defensa, però en atac començava a tindre problemes, encara així es mantenia per davant (37-33, minut 25). El canvi de defensa plantejat pels xativins va portar-los a empatar l’encontre (37-37. minut 27). El Nou Bàsket Xàtiva es va posar per davant de nou després de molt de temps i els minuts finals del tercer període van ser d’alternances en l’electrònic per part dels dos conjunts, fins a arribar al començament de l’últim període amb les espases en tot l’alt (44-45).

La defensa zonal del Nou Bàsket Xàtiva no va funcionar en la primera part, per lì va donar el triomf en la segona

En els inicis de l’últim període, als alzirenys se’ls van apagar les llums en atac i la sequera ofensiva es va prolongar durant quasi set minuts. Només la intensitat defensiva mantenia a l’Alzibet en el partit i limitava l’aportació ofensiva dels xativins únicament a dos tirs lliures, un d’ells producte d’una tècnica molt protestada a l’entrenador alzireny. Quan el Nou Bàsquet Xàtiva es veia com a guanyador del partit (44-48, minut 37), Óscar va posar de nou la igualtat en el marcador a falta de dos minuts per al final (50-50).

Però la falta d’encert des de la línia de tirs lliures de l’Alzibet en els moments clau, amb quatre llançaments consecutius errats quan el marcador reflectia un 50-52, va impedir als alzirenys posar-se per davant. Enmig dels desesperats intents per forçar la pròrroga, una més que dubtosa falta en atac assenyalada a Alberto Tejedor en els instants finals va acabar per decantar el partit del costat dels visitants pel resultat de 50-55.

La bona intensitat defensiva va mantindre les opcions de victòria fins al final

Res es pot objectar a un Alzibet Nou Bàsquet Alzira que, minvat com estava per les baixes i el delicat estat de salut d’alguns dels jugadors, va donar-ho tot, cosa que es va traduir en un intens treball en la pista i una labor defensiva de conjunt més que notable. Un treball que en el partit d’ahir es va vore perjudicat per una erràtica actuació arbitral, que no va aplicar el mateix criteri en cada una de les dues zones.

Després d’esta derrota, toca alçar el cap per a afrontar en les millors condicions possibles el partit de la pròxima jornada a la pista del Moixent, un partit que pot aclarir de manera quasi definitiva els objectius pels quals lluitarà l’Alzibet Nou Bàsquet Alzira durant la resta de la temporada. Ara més que mai, ànim xicons…

8 comentarios para “L’ALZIBET VEN CARA LA DERROTA DAVANT DEL LÍDER XÀTIVA”

 • Muri says:

  Ay Kluivert kluivert… jo si que se qui eres!!!! muahahaha, xD

 • Kluivert Violador says:

  No te da vergüenza usar ese nick? Por la noche a Kluivert se lo recuerda por violar a una mujer y atropellar a un hombre conduciendo borracho.. es que sabiendo eso, no me extraña tus comentarios.
  A Alzira puede que le hayan tocado la carita pero no pasa nada, seguirán entrenando y listo! Bon dia a tots!

 • JE says:

  Si perdre de 5 es que et toquen la careta, no sé que será fer-ho de 22.
  Quan arriba la nit tu seràs Kluivert però la resta del dia eres un pobre xic.

 • Quan arriba la nit, jo soc Kluivert says:

  Bueno, bueno, veo que los del Xàtiva os tocaron la carita. Y encima os quejais de los árbitros, con las manos que os han echado durante toda la temporada. Llorones…

 • Muri says:

  Jo tambe espere que el dimecres anem més gent que el dilluns a entrenar (el capi i jo mano a mano) que hi ha gent que no vol que ens tornen a guanyar i que li afecta perdre…

  Almenys feu-ho per els que volen millorar!!!

  “Mos veguem dimecres”

 • Alberto (Mister) says:

  Solo puedo felicitaros por el trabajo del sabado y la mentalidad que mantuvimos durante todo el partido, que es un reflejo del trabajo de las últimas semanas, como bien dice el Capi.
  También estoy de acuerdo en que durante muchos momentos, sobretodo la 1ª parte fuimos souperiores, que nuestro trabajo defensivo fue ejemplar, a pesar de ke los árbitros intenten convertirnos en un ekipo sin intensidad, aunke todo esto no debe taparnos la visión de todo akello mejorable, como el ataque durante la segunda parte y los últimos tiros libres,…

  Ayer estaba en cama y no pude ir a entrenar, trankilos ke no es por la derrota, jejeje, pero mañana estaré a tope, y espero ke vosotros también , ke keda mucha liga ke competir y disfrutar,…

  ÀNIM I FORÇA

 • Alberto (el capi) says:

  Chicos, de la derrota solo hay que sacar cosas positivas, nunca perdimos la cara al partido y creo que en mucho momentos fuimos superiores por lo que tenemos que seguir trabajando a tope. Sólo quiero deciros que como capitán estoy orgulloso del trabajo de las últimas semanas, que no por una derrota bajemos el listón chicos así que venga a por todas y nos vemos en el pabellón para currar, los resultados ya llegarán tranquilos. Vamos ¡¡¡¡EQUIP!!!!

Deja un comentario

Noticies X Data
Xarxes Socials