Noticies X Equips
NBALZIRA A TWITTER
Compartir
Alberto entra a cistella

L'immens treball de Juanlu, Óscar i Alberto baix de la cistella va servir per a anular als homes interiors del Canals.

El sènior masculí Alzibet Nou Bàsquet Alzira va aconseguir el triomf davant del C.B. Canals per un clar 83-69, en partit corresponent a la dessetena jornada de lliga. Una victòria merescuda que ha de servir com a injecció de moral per als jugadors entrenats per Alberto Lahoz, tan necessària després dels últims resultats.

Com ens té acostumats en les darreres jornades, el començament de partit de l’Alzibet no va ser bo. El Canals va aprofitar-se’n de la falta de concentració, d’intensitat i, sobre tot, d’agressivitat defensiva dels alzirenys per a provocar els primers dubtes en els alzirenys. Galvis feia molt de mal sota la cistella i els visitants treien profit de la seua velocitat en la transició per a establir els primers avantatges (2-10, minut. 5). Alberto es va vore obligat a demanar temps mort i moure la banqueta per a trobar solucions, donant entrada a Fran i Quique per tal d’incrementar el nivell defensiu.

L’equip va començar a reaccionar. Poc a poc, l’Alzibet, de la mà de l’immens treball d’Alberto, Juanlu i Óscar, va començar a recuperar la duresa i la intensitat necessàries sota la seua cistella, i a dominar el rebot ofensiu, frenant als homes alts del Canals. El tècnic alzireny continuava buscant solucions des de la banqueta i donava els primers minuts a Rafa Ros i a la nova incorporació, Amadeo. D’aquesta manera, aconseguia recuperar terreny i reduia la diferència al final del primer quart (14-15).

En el segon parcial, l’Alzibet es va posar per davant en el marcador 20-17, davant d’un Canals que continuava fent mal en situacions d’un contra un i aprofitant la seua velocitat en la transició. Rafa Ros liderava l’atac dels alzirenys per a anotar dos triples consecutius que trencaven la zona visitant, però la quarta falta personal el portava a la banqueta d’immediat.

Semblava que l’Alzibet tenia el partit controlat (32-24, minut. 18), però un parcial de 0-6 en els instants finals deixava clar que el Canals no anava a rendir-se sense oposar resistència. Una cistella d’Alberto pràcticament sobre la botzina donava una xicoteta renda als jugadors d’Alberto Lahoz al descans (37-33).

En la represa, l’Alzibet va començar colpejant primer, amb un triple de Rafa i una cistella d’Alberto que incrementaven l’avantatge (43-36, minut 22). Però el Canals no es va donar per vençut, va augmentar la pressió i tres recuperacions de baló quasi consecutives van tornar a posar a l’equip de la Costera en el partit, obligant al tècnic alzireny a demanar un temps mort (47-42, minut 24).

L’Alzibet no es va descompondre. Un reajust defensiu dels alzirenys va servir per a recuperar la intensitat. La pressió a tota la pista ofegava al Canals i permetia recuperar balons, i Óscar, Juanlu  i Amadeo mataven a la contra. Del 47-42 es pasava en apenes quatre minuts a un 56-43. Només una falta seguida d’una tècnica a Kiko servia al Canals per a tallar la ratxa i reduir el desavantatge (56-45), però es trobava amb la resposta d’un triple de Fran sobre la botzina. El partit estava ben encarrilat a favor de l’Alzibet al final del tercer quart (59-45).

En el començament de l’últim període, tres triples consecutius de Muri, Fran i Fèlix van disparar l’avantatge fins als vint punts (68-48, minut 32). L’encert en els llançaments exteriors va acabar de véncer la resistència del Canals. Amb tot ja decidit, els dos equips es dedicaren a jugar sense preocupacions. Les defenses van desaparéixer, es van vore uns minuts finals d’anada i tornada d’una cistella a l’altra i un intercanvi de cops per totes dues bandes, fins a acabar el partit amb un resultat final de 83-69.

Al final, victòria de l’Alzibet molt necessària per a la moral de l’equip, que a poc a poc va recuperant els jugadors lesionats. Entre les notes positives del partit destaquen la reaparició de Rafa Ros, després de dos mesos apartat de les pistes per lesió, i el debut d’Amadeo, que va deixar molt bones sensacions en el seu primer partit amb el conjunt alzireny. La pròxima jornada visita el pavelló Fontana Mogort el sext classificat, el C.B. Oliva, en un encontre que es presenta apassionant. Enhorabona, xicons!!!

Deja un comentario

Noticies X Data
Xarxes Socials