Noticies X Equips
NBALZIRA A TWITTER
Compartir

GRUPHAC N.B. ALZIRA 52 – C.B. TAVERNES 50

(0-8 / 6-5 / 4-4 / 7-5 / 10-3 / 6-5 / 15-8 / 4-12)

No sense haver passat per un partit ple de tensió, lluita i emoció, el Gruphac Nou Bàsquet Alzira va certificar dissabte el primer lloc en el seu grup i el passe a semifinals al guanyar al C.B. Tavernes per un ajustat 52-50. 

Els de la Valldigna van tindre una eixida fulgurant i aprofitant que la defensa local estava encara badallant endossava un 0-8 en el primer temps gràcies a la bona mà de Josep Pachés que va demostrar la seua destresa en el tir exterior, avantatge que encara augmentava a 10 punts al minut 7. Coneguda la igualtat entre els dos equips i els pocs punts que s’havien anotat en altres partits de la temporada, l’encontre es posava molt costera amunt per als alzirenys. 

Però la reacció va arribar un minut més tard amb un impecable triple de Josep Moll que inaugurava el caseller local i seguit d’una cistella d’Eric posaven per fi a Gruphac en el partit i en disposició de començar la remuntada. Era com si hagueren començat a jugar 8 minuts més tard. 

La resta de la primera part va resultar molt igualada amb parcials molt ajustats si bé els de la Ribera anaven retallant distàncies a poc a poc fins arribar al descans 5 punts baix (17-22), exactament la mateixa diferència del partit d’anada, si be per basquet-average, era suficient a Tavernes per a ser primers de grup. 

Alberto, que s’havia lamentat de les absències de jugadors durant els entrenaments de la setmana davant un partit tan importat, es va endur als seus xicons al vestidor i encara que no puguerem sentir el que els va dir, ens ho imaginem, perquè l’equip va eixir amb altra actitud, amb una defensa més agressiva i un major dinamisme en atac, de manera que als 3 minuts de la represa una cistella de David posava per primera vegada als blaugrana per 1 punt per dalt (25-24). 

En el sisé període la fluïdesa i el joc col·lectiu dels arquitectes amb anotacions d’Albert, Miquel i Eric, els donaven una xicoteta renda de 6 punts (33-27), però en el moment que més difícil es posava el partit per als de Tavernes va aparéixer la figura de Cristian disposat a tirar dels seus companys i no donar el partit per perdut. Una cistella i un tir lliure seus deixaven el marcador 33-30 a falta encara de 10 minuts. 

Tot i això, Gruphac va continuar dominant el joc, pressionant per moments en tota la pista i dificultat enormement l’eixida de baló del contrari, i ja semblava llançat cap a la victòria quan Pau, que ahir va sumar al seu habitual sacrifici defensiu un gran encert en els llançaments, transformava un triple i acte seguit un tir de dos (46-38) just abans que Eric posara la sexta marxa i culminara el seté temps amb una cistella que deixava als seus 10 punts per dalt i amb el partit quasi sentenciat.

I hem dit quasi perquè l’omnipresent Cristian i els seus companys continuaren lluitant fins a l’últim moment, i aprofitant la relaxació dels alzirenys que ja es veien guanyadors es quedaren prop d’igualar el partit. 

Si ens oblidem dels 8 primers minuts el Gruphac va tornar a realitzar un gran partit on tots els seus jugadors foren importants per aconseguir la victòria, amb aportació defensiva i anotadora de tots, i així els va recompensar el seu entrenador repartint molt els minuts. 

Amb prou de patiment, objectiu acomplit, i a la fi, tots contents perquè tots dos equips aconseguien el seu pas a semifinals, Gruphac com a primer de grup i Tavernes com a millor segon.

Els partits d’anada i tornada de semifinals es disputaran dissabte i diumenge que ve, una vegada el bombo ens faça saber si contra Calasanz o Almàssera. Ja us tindrem informats perquè esperem un Fontana Mogort ple de gom a gom per a portar als nostres xicons cap a la final.

Deja un comentario

Noticies X Data
Xarxes Socials