Noticies X Equips
NBALZIRA A TWITTER
Compartir
Mordiendo las acreditaciones

Villa i Alberto el primer dia de classe, amb les acreditacions acabades d'estrenar.

Dos entrenadors del nostre club, Fran Pérez “Villa” i Alberto Lahoz, es troben a Saragossa des del dissabte 16 de juliol i fins al diumenge 31 de juliol realitzant la fase presencial del XXXV Curs d’Entrenador Superior de Bàsquet, on estan rebent els ensenyaments teòrics i pràctics de la mà dels millors entrenadors del moment. Villa i Alberto figuren entre els 170 aspirants del curs, procedents de tota la geografia espanyola, dels quals 15 procedeixen de la Comunitat Valenciana.

Al pavelló Siglo XXI

Els nostres entrenadors a les portes del pavelló Siglo XXI de Saragossa, on tenen lloc les sessions pràctiques.

El curs té un cartell de professors-tutors d’elit que s’encarreguen de transmetre els seus coneixements, les seues experiències i, com cada any, comparteixen sense reserves les seues creences i les seues idees amb els alumnes. Sense dubte, es tracta d’una oportunitat única de conèixer les idees d’entrenadors del nivell de Sito Alonso, Alfred Julbe, Ricard Casas, Moncho Monsalve, Porfirio Fisac, Chus Vidorreta, Paco García o Rafa Monclova.

A més, entre els 170 alumnes presents en el curs figuren jugadors i exjugadors com Xavi Fernández, Iñaki de Miguel, Oriol Junyent, Carlos Cherri o Berni Álvarez entre uns altres, que aporten les seues idees i experiències.

Amb Ricard Casas

Alberto i Villa amb Ricard Casas. L'ex entrenador del Pamesa els va donar les bases per a formar una cantera de qualitat.

Entre les sessions teòriques i les sessions pràctiques, els aspirants han rebut també la visita del president de la Federació Espanyola de Bàsquet, José Luis Sáez, i del director esportiu, Ángel Palmi, i dels seleccionadors absoluts Sergio Scariolo i José Ignacio Hernández.

L’experiència arrancava el dissabte 16 de juliol. Sense apenes temps per a aclimatar-se, els alumnes es trobaven com a benvinguda amb els exàmens del bloc comú, entre elles una de les matèries més temudes com era l’examen de regles.

Amb Xavi Fernández

Xavi Fernández, ex jugador del Barça i triplista consumat, és un dels il·lustres d'este curs superior.

Hores i hores per davant per a repassar exhaustivament totes les situacions impensables que es poden donar en un partit de bàsquet, motiu d’obsessió per a Vila, Alberto i els altres aspirants. Les primeres jornades els van oferir sessions maratonianes de fins a sis exàmens diaris.

Una vegada superat el cim inicial, amb els rivals més durs i temibles, els exàmens, que no van eixir del tot malament, encara que alguna matèria van haver de recuperar, però gens greu, es podien afrontar les sessions següents sense massa tensions.

Amb Alfred Julbe

Entre els professor del curs destaca la presència d'Alfred Julbe, ex entrenador del Juventut de Badalona, entre molts altres equips.

Els alumnes van quedar dividits en tres nivells (1, 2 i 3) i es van formar equips de tres membres integrats per un entrenador i dos entrenadors ajudants. Tant Alberto com Villa van ser seleccionats entrenadors dels seus respectius equips i van tenir dos ajudants cadascun per a realitzar els diferents treballs.

Passats els primers dies d’exàmens, arribava el moment de les sessions teòriques, els entrenaments, les demostracions i els fòrums de debat juntament amb entrenadors de primer nivell.

Amb Porfirio Fisac

Porfirio Fisac, entrenador del Blancos de Rueda Valladolid, va parlar sobre els detalls del joc ofensiu.

En definitiva, quinze dies amb el bàsquet al cap com a única obsessió, com a únic tema de conversa que inunda els passadissos, el menjador, les aules i les habitacions de l’Hotel Trip de Saragossa, que alberga les diferents sessions teòriques del curs, i les pistes del pavelló Siglo XXI, que és la seu de les sessions pràctiques. Fins a tal punt és així que el director de l’hotel s’ha contagiat d’aquesta autèntica febre pel bàsquet i ha decidit instal·lar una cistella en la paret que separa el pati de l’hotel del món exterior, per a que els alumnes es relaxen entre sessió i sessió.

Amb Oriol Junyent

Oriol Junyent, pivot de 2,10 m i jugador de diversos equips de l'ACB, es un altre dels alumnes. Noteu la diferència d'alçada.

Dies de matinades estudiant, de tertúlies amb els companys entorn del bàsquet, converses amb els tutors i amb entrenadors d’elit. Tot açò barrejat amb les sensacions d’alegria o desil·lusió cada vegada que es pengen les notes  dels exàmens.

Després de dues setmanes, està més a prop el final del camí. Les forces comencen a flaquejar i, per això, és necessari apretar les dents en la recta final, esforçar-se al màxim, lluitar fins al final amb la idea d’acabar, almenys, satisfet per l’esforç realitzat.

Disfruteu d’aquesta experiència extraordinària al màxim i apreneu tot el que pugueu, no dubteu a parlar amb els vostres tutors, compartir inquietuds, il·lusions, coneixements, que els necessitarem per al futur. Sort als dos i ànim en aquest tram final, molt ànim!!!

5 comentarios para “EL NOU BÀSQUET ALZIRA, EN EL CURS SUPERIOR D’ENTRENADOR DE SARAGOSSA”

 • Fran says:

  jojo increible la qualitat dels entrenadors jeje.

  PD: Retireu lo de alzicapital¡¡¡

 • quico says:

  A ver qué tal las notas! Esperemos que no tengáis que volver en Septiembre!

 • elfèlix says:

  Felicitats xics per l’ esforç!!!… de segur q ha valgut la pena el sacrifici i q prompte ens podrem beneficiar tots els qui formem el nostre club i el bàsquet en general!!

  Forta abraçada i salut.

 • JE says:

  Apreteu que ja queda poc.
  Espere que els dos torneu amb el títol, del contrari pot ser que en compte d’entrenar algun senior acabeu fent de “utilleros” del Benjamí.
  Sort amb els últims examens!

 • villa says:

  Gran documento informativo y muy real, enhorabuena por el trabajo de recogida de información. Voy a seguir estudiando que nos quedan solo 3 examenes para el domingo…hasta pronto.
  P.D. volvemos el domingo noche.

Deja un comentario

Noticies X Data
Xarxes Socials