Noticies X Equips
NBALZIRA A TWITTER
Compartir
GRUPHAC N.B. ALZIRA 43 – N.B. ALCOI 38
(9-13 / 12-11 / 10-9 / 12-5)

Amb una gran demostració de fe en la victòria i de capacitat per a alçar-se i refer-se en els moments més difícils, el nostre cadet GRUPHAC va aconseguir superar un gran rival com el N.B. Alcoi i obtindre l’anhelat ascens a Preferent. 

El partit de tornada disputat dissabte al Fontana amb una grada ben poblada no tan sols dels habituals familiars sino també de molts aficionats, entrenadors i jugadors del club que acudiren a donar suport al cadet, va resultar igual d’intens i igualat que el d’anada però amb un guió diferent. 

Després de les cistelles inicials d’Alfred i Mario que sorprengueren als visitants, estos ajustaren la seua defensa i començaren a fer valdre la seua major alçada i envergadura. Alcoi guanyava el rebot ofensiu i aconseguia tirs fàcils mentre que els alzirenys tenien dificultats per perforar l’anella contraria. Amb un parcial de 0-11 N.B. Alcoi capgirava el resultat i va ser necesari que Alberto Lahoz demanara un primer temps mort per a que els locals aconseguiren tornar a anotar després de varis minuts de sequera, arribant-se a la fi del primer quart 4 punts baix (9-13). A l’igual que el partit d’anada tocava remar contra corrent. 

L’encontre va continuar desenvolupant-se amb una gran igualtat. Al domini de la pintura exercit pel pivot nº 5 d’Alcoi i les penetracions del nº 15 que no va jugar el partit d’anada, els blaugrana responien amb el millor Alfred i les senyes d’identitat característiques d’este equip durant tota la temporada: defensa agresiva i lluita per tots els balons. Els dos equips suaven per haver d’anotar i les diferències oscilaven sempre entre 5-7 punts a favor d’Alcoi. A falta de dos minuts per a la fi del segon quart, un contratac conduit per Miquel i rematat amb assistència per darrere ja baix l’anella a Alfred posava la grada en peu i acostava GRUPHAC a 4 punts. Un tir lliure transformat pel nº5 era contrarestat per una cistella de Jesús segons abans el descans al que s’arribava 21-24, sense que ningú s’atrevira a endivinar cap on anava a decantar-se l’eliminàtoria i amb la sospita de que no es podria saber fins als últims instants i que acabaria sent per xicotets detalls. En altres paraules: estava clar que anavem a patir. 

Poc canviaren les coses en la represa. Posesions molt treballades sense concesions defensives per cap dels dos equips i equilibri al marcador, encara que sempre amb Alcoi per davant. En estos minuts per fi va apareixer Jesús, màxim anotador del primer partit, que s’havia carregat molt promte de personals, per sumar-se a la capacitat anotadora d’Alfred. Una última cistella del capità Mario tancava el quart reduint la diferència a tan sols 2 punts (31-33). A base d’un treball i esforç enormes GRUPHAC havia retallat un punt en el segon quart i un altre punt en el tercer. L’empresa no anava a resultar gens fàcil. 

La tensió a la pista i a la grada anava en augment i com estava previst, desprès de 70 minuts de joc, alzirenys i alcoians anaven a jugar-se l’ascens en els 10 últims minuts de l’eliminatòria. 

Després de dos tirs lliures fallats per Mario, Eric aconseguia la igualada a 33, però el 15 alcoià transformava un 2+1 i tornava a posar el seu equip 3 punts per davant. Alfred continuava sent un malson per la defensa alcoiana que només podia detindre-lo amb faltes, i així transformant un tir lliure darrere altre, tornava a igualar-se el marcador a 36. Anímica i físicament, GRUPHAC semblava arribar més fresc a aquest dramàtic final de partit, la seua gran actitud defensiva creava cada vegada més problemes al seu oponent. A falta de 4 minuts una cistella de Mario, més Super que mai, posava després de molt de temps al nostre equip per dalt (38-36) i un tir lliure transormat per Tino ens posava un altre passet per davant. 

Els d’Alberto no baixaven la seua intensitat en defensa (5 punts es deixaren anotar en este definitiu quart), més bé al contrari, i obligaven als visitant a anar a la línia de tirs lliures. Després de dos llançaments fallats pel nº 21, a falta de 2 minuts, el pivot nº 5 que no s’havia caracteritzar pel seu encert en este aspecte del joc, transformava dos tirs posant el marcador 39-38 i deixant-nos ben prop del purgatori d’una prórroga. Però acte seguit un descomunal triple de Tino ens obria les portes del cel i estirava la diferència a 4 punts. Era la seua primera cistella en joc de tot el partit i no havia pogut elegir un millor moment per fer-la. 

El triple va pesar com una llosa sobre Alcoi, mentre que els alzirenys anaven ja cresguts decidits a no deixar escapar una victòria a la que s’havien fet acreedors a base de lluita i tenacitat. A falta de 1’40” una personal assenyalada sobre Alfred li donava l’oportunitat de sentenciar l’encontre però esta vegada, el millor jugador del partit no va estar encertat i va errar els dos llançament. Els segons anaven transcorrent i finalment va ser Tino, una altra vegada providencial, qui va acabar transformant un tir lliure que deixava l’electrònic amb el 43-38 definitiu al Cadet GRUPHAC N.B. ALZIRA en Categoria Preferent. 

Enhorabona als entrenadors, Alberto i Fèlix, i a tots els jugadors que composen l’equip pel treball realitzat tota la temporada i que s’ha vist recompensat amb este ascens tan important per al Club. Gràcies a tots els que acudireu a animar l’equip dissabte i contiuem comptant amb vosaltres perquè el proper obstacle abans d’arribar a la Final serà el C.B. Altea que va eliminar al C.B. Santa Pola.

Un comentario para “OBJECTIU CUMPLIT: EL CADET GRUPHAC JA ESTÀ EN PREFERENT”

Deja un comentario

Noticies X Data
Xarxes Socials